Edelsteentherapie

Het gebruik van edelstenen en mineralen stamt al uit de oudheid. Mensen gebruikten ze als amulet of talisman om goden gunstig te stemmen en ontdekten ook de helende werking van de stenen.

Als je een teveel of een tekort hebt aan een bepaalde stof in je lichaam, kan een goed gekozen steen deze disharmonie opvangen. Zo komt Tequila om zijn hematiet vragen als hij een licht tekort aan ijzer heeft. Maar een steen kan ook worden ingezet bij een emotionele disbalans - bij plotselinge wisselingen in het weer heeft Boris graag zijn citrientje om.

Boris met citrien

Mocht je besluiten een steen te gaan gebruiken, doe dat dan met aandacht en respect. Je zult de steen van tijd tot tijd (minimaal iedere week) moeten reinigen van verbruikte energieën, zodat hij weer helemaal fris zijn helende werk kan doen. Doe je dat niet dan zal de steen opraken, hij zal er dof gaan uitzien of zelfs scheuren. Ik ben zelfs een geval tegengekomen van een labradoriet die er zo slecht aan toe was, dat de vrouw die ‘m pas had gekocht helemaal naar werd als ze ‘m om had. De labradoriet trok energie van haar! Nadat ik de steen gereinigd en opgeladen had, was’ie ook weer herkenbaar als labradoriet en heeft de vrouw er nog veel plezier van gehad.

Het gebruik van een steen is heel gemakkelijk: je kunt een steen met een leertje om de nek van het dier hangen of in zijn waterbak leggen. Let er wel op dat de steen in het laatste geval groot genoeg is om niet per ongeluk doorgeslikt te worden!

Tip: doe het hangertje even af als je dier naar buiten gaat. Voor je het weet, is hij zijn steentje kwijt.

Let wel: ga niet zomaar experimenteren met stenen, maar verdiep je erin. Een hematiet kan niet alleen een ijzertekort aanvullen, maar in sommige gevallen hyperactief maken. Dat is dus een minder prettige bijkomstigheid bij een hond die heel actief van zichzelf is.

Een paar informatieve sites:
www.geschenksteentje.nl
www.ganesha.be


<-- Vorige     Volgende -->