Bach bloesemremedies

Once the body, mind and soul are in harmony, illnest is past.
(Zodra het lichaam, de geest en de ziel in harmonie zijn, is de ziekte voorbij.)
Dr. Edward Bach

Ziekte wordt veroorzaakt door disbalans in het lichaam, het lichaam is niet meer in harmonie. De filosofie achter de Bach-bloesemremedies gaat over het in harmonie brengen van een lichaam en/of geest in disbalans.

Alles bestaat uit energie/trillingen en al wat leeft heeft een energieveld. Zolang er geen problemen zijn, kan de energie vrij stromen, geest en ziel zijn in harmonie met het lichaam. Maar als er een disbalans ontstaat, kan dit de energiestroom verstoren. Dit kan een lichamelijke uitwerking hebben (een kat met plotseling onverklaarbare kale plekken op zijn lijfje), maar zich ook uiten in veranderd gedrag (denk bijvoorbeeld aan de hond die zijn poot kaal en/of open likt).
Edward Bach ging ervan uit dat aan iedere ziekte een negatieve gemoedstoestand ten grondslag ligt. Hij stelde 38 remedies samen op basis van planten-, bloemen-, struiken- en bomenextracten, die elk een bepaalde corrigerende werking op het energieveld hebben, waardoor deze weer in balans kan komen. De energie in het lichaam gaat weer op de juiste manier stromen.

Emotionele problemen ontwikkelen zich door de tijd heen, laagje voor laagje, tot de oorspronkelijke emotionele oorzaak wellicht helemaal verborgen is. Daarom kan het soms wel een aantal maanden duren voor dat de kern gevonden is; het is vergelijkbaar met het afpellen van een ui. Een probleem dat pas kort aanwezig is, kan in sommige gevallen zelfs al binnen enkele uren verdwenen zijn (bijvoorbeeld Rescue Remedie in acute gevallen).

Het prettige van werken met dieren is dat ze onbevooroordeeld zijn en de remedie(s) vrij laten werken, waardoor het vaak sneller aan kan slaan.

Maar let wel: Bach bloesemremedies worden ingezet bij een emotionele disbalans in de energiestroom van mens en/of dier. Puberaal gedrag kan weliswaar lastig zijn, maar het hoort bij het leven en is geen disbalans op zich (al kan het er wel op lijken!) .

bach bloesem bach bloesem bach bloesem bach bloesem bach bloesem

<-- Vorige     Volgende -->