Welkom bij Animal Talk

Praktijk voor intuïtieve communicatie met dieren, diverse therapieën en animal assisted coaching.


Mijn naam is Martha Schuringa en ik woon met Boris (Boerenfox x Friese Stabij), mijn Bordeaux Doggen Tequila en Siena, en mijn katten Pepper en Garfield in Zwijndrecht.

Martha, Tequila en Boris Punky, Pepper, Garfield

In memoriam

Al van jongs af aan heb ik een innerlijke band met dieren en kan ik met ze communiceren. Het begon met simpelweg praten tegen dieren en het was erg leuk dat ze nog begrepen wat ik bedoelde ook. Het werd nog leuker toen bleek dat ik hen ook begreep!

Het kunnen communiceren met dieren heb ik altijd toegepast op mijn eigen huisdieren, dieren in mijn omgeving en de paarden die ik reed. Totdat er een periode in mijn leven aanbrak waarin ik door onbekende dieren werd aangezet met hen te communiceren en hen te helpen. Ze legden uit zichzelf op afstand contact met mij!

Daardoor heb ik besloten deze prachtige gave te gebruiken voor alle dieren die daar behoefte aan hebben. Het optimaliseren van de relatie tussen mens en dier en de gezondheid van het dier is voor mij het mooiste wat er is.

Misschien bezoek je deze site uit pure nieuwsgierigheid of heb je vragen over of aan je huisdier. Kijk rustig verder op de site of neem vrijblijvend contact met mij op.

Ik zou het leuk vinden je binnenkort te mogen spreken.


Hieronder leg ik uit hoe ik werk, in welke situaties ik kan helpen, etc.. Wil je rechtstreeks naar een specifiek onderwerp, druk dan op :

 • Opleiding
 • Werkwijze
 • Wanneer kan ik je helpen?
 • Voor elk dier?
 • Opleiding

  Als je, net als ik, al van jongs af aan met dieren kunt communiceren, dan wordt dit voornamelijk beter door het simpelweg te doen. Daarnaast doe ik veel aan zelfstudie en heb ik me in diverse geneeswijzen verdiept.

  De opleiding Silva UltraMind ESP System heeft mij geleerd gebruik te maken van visualisatie, waardoor ik over een krachtig middel beschik om dieren te kunnen helpen.

  Mijn opleiding tot Co-active coach is ook bij animal communication van groot belang; ik heb niet alleen met dieren, maar ook met mensen te maken. Daarbij kan een dier in bepaalde situaties de mens helpen in zijn ontwikkeling, en kan hij worden ingezet in coachingtrajecten. Zie ook hieronder "Wanneer kan ik je helpen - Het dier als co-coach" of kijk op www.justgowiththeflow.info.

  Maar het zijn vooral de dieren en de mensen die in de loop van de tijd op mijn pad zijn gekomen, waar ik het meeste van heb geleerd. Ik ben hun hier dan ook heel dankbaar voor. Zij hebben het mede mogelijk gemaakt, dat ik mijn mooie talent heb kunnen ontwikkelen en het nu in dienst kan stellen van andere dieren en mensen.

  Omdat ik mijn kennis graag wil delen en mensen in staat wil stellen hun eigen communcatiemogelijkheden met hun dieren te (her)ontdekken, organiseer ik van tijd tot tijd de 2-daagse cursus 'Anders omgaan met Dieren'.

  Werkwijze

  Omdat het om intuÔtieve communicatie gaat, kan dat op verschillende manieren, maar mijn voorkeur gaat uit naar het werken op afstand. Met behulp van een foto van jouw huisdier, stem ik mij op hem/haar af. Je kunt het een beetje vergelijken met het bellen met je mobieltje naar iemand in AustraliŽ. Je zit niet aan elkaar verbonden door middel van een lijntje en ik spreek Nederlands en hij Engels. Maar doordat ik Engels heb geleerd, kunnen we toch communiceren. IntuÔtieve communicatie werkt door middel van energieŽn: het maakt het niet uit of je nu in Nederland of in de V.S. woont en zelfs niet dat je dier is overleden.

  Doordat ik zaken "weet" en "voel" krijg ik in een tel van je dier door hoe hij over bepaalde onderwerpen denkt en kan het zijn dat ik zijn emotie of lichamelijke klacht werkelijk zelf voel. Het feit dat een emotie door middel van een contact met mij naar buiten kan komen en erkenning krijgt, kan al voor veel rust in het dier zorgen.

  Als het nodig en/of gewenst is, dan kan ik je dier nog wat verder helpen door middel van:

 • Bachbloesems
 • Visualisatietechniek
 • Tteam
 • Massage
 • Ook adviezen met betrekking tot voeding, gedrag en beweging behoren tot de mogelijkheden.

  Omdat er van geen enkel dier twee dezelfde zijn, zijn er ook geen twee behandelingen hetzelfde. En het kan zijn dat, naarmate we dichter bij de kern van het probleem komen, de behandelwijze moet worden aangepast.

  Wanneer kan ik je helpen?

  Wanneer eigenlijk niet. Waarom doet mijn hond wat hij doet? Wat kan ik doen om mijn paard beter te laten presteren? Waarom is mijn kat weggelopen? Zo maar een paar vragen die ons bezig kunnen houden, maar zeker niet de enige vragen. Denk ook eens aan:

 • Aankoop (wedstrijd)paard
 • Nieuw dier erbij?
 • Toekomstplannen
 • Second opinion/wil mijn dier deze behandeling wel?
 • Als het einde nabij is......
 • Overleden dieren
 • Jouw dier heeft jou wat te vertellen
 • Het dier als co-coach
 • Voor elk dier?

  Hoewel het in principe mogelijk is om met elk dier te communiceren, vind ik het zelf prettig om met paarden, honden en katten te werken.

  Respect voor het dier staat voorop. Als een dier aangeeft iets niet te willen, dan zal ik dat respecteren, ondanks de eventuele uitdrukkelijke wens van de eigenaar.


  <-- Vorige     Volgende -->