Visualisatietechniek

In 2003 ben ik door Leonore Kester getraind in het Silva UltraMind ESP System. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij de grondlegger van dit systeem, Josť Silva, en is later door zijn neef, Alex Gonzalez Silva, gevraagd deze training in Nederland te gaan geven.

ESP staat voor: Extra Sensory Perception. De letterlijke vertaling hiervan is "buitenzintuiglijk waarnemen", maar bedoeld wordt "een optimaal gebruikmaken van je innerlijke zintuigen". In deze cursus leer je je innerlijke zintuigen te ontwikkelen en toe te passen. Hoewel je in principe alle zintuigen kunt ontwikkelen, zal in eerste instantie je voorkeur voor een bepaalde manier van waarnemen zich het meest ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld visueel ingesteld, dan zal je waarschijnlijk eerder helderziend dan helderwetend worden.

De toepassingsmogelijkheden van dit systeem zijn eindeloos en worden alleen beperkt door de grenzen van je eigen creativiteit. Nog eerder dan dat wij gezegd hebben dat een hond zijn bal moet gaan pakken, heeft hij al in de gaten dat het de bedoeling is dat hij dat ronde ding gaat pakken. Dit komt omdat wij, vaak onbewust, beelden uitzenden als wij wat zeggen.

Hoe ik dit systeem toepas op mijn werk met de dieren?

 • Dieren zijn meesters in het visualiseren van hun behoeften.
 • Zo heb ik met Cooper gewerkt, een prachtig paard dat in Amerika woont. Cooper heeft helaas ernstige problemen met zijn hals en kan niet meer aan het werk. Tijdens ons contact liet hij mij een heerlijke wei zien, met een lekker fris beekje waar hij graag met zijn neus in stond (hier verminderde zijn hoofdpijn van) en het rook er lekker, kortom een geweldige plek om als paard te vertoeven.

  In werkelijkheid bleek hij ergens in een stad op stal te staan, zonder wei, beekje of lekkere geurtjes.

  Toen kwam het moment dat zijn vrouwtje voor lange tijd op vakantie ging en voor hem oppas zocht. Er werd een flink eind gereden, maar het was de moeite waard: een prachtige wei waar het heerlijk ruikt en een lekker fris beekje waar hij graag met zijn neus in staat. Hij geniet! En, omdat het beter voor hem is, heeft zijn vrouwtje besloten dat hij daar mag blijven. Hoewel dit ook voor Cooper moeilijk is (hij is gek op haar), is dit wel waar hij op gehoopt heeft en wat hij nodig heeft. Maar als de rest van zijn visualisatie net zo goed tot stand wordt gebracht als dit eerste deel, dan zullen ze elkaar zeker weer tegenkomen.


 • Dieren kunnen worden geheeld door visualisatie
 • Ik heb met een merrie gewerkt die was gebruikt als fokmerrie. Ze had het er vreselijk moeilijk mee dat haar veulens zo snel weg waren gehaald en dat ze niet voldoende werd gerespecteerd door haar eigenaar. Na vijf veulens is ze ook niet meer drachtig geworden en omdat ze geen nut meer had, is ze verkocht.

  Door het contact dat ik met haar heb gehad, vond ze erkenning voor haar verdriet en is ze in een rouwfase terechtgekomen. Haar vrouwtje nam contact met mij op om te vragen wat er was gebeurd: ze stond compleet depri op stal.

  Om haar door deze fase heen te helpen, heb ik haar veulens voor haar gevisualiseerd, zodat ze er contact mee kon hebben en op een voor haar correcte manier afscheid van kon nemen. Ze was zo trots! Haar vrouwtje nam weer contact met mij op om te vragen wat er was gebeurd: ze had haar nog nooit zo gezien. Zo mooi en in haar kracht.


  Bodycheck

  Omdat ik heldervoelend ben, voel ik vaak al wat er aan de hand is. Zo kan ik last van mijn linkerbovenbeen krijgen als een paard last van zijn linkerbovenbeen heeft. Met een bodycheck kan ik dan als het ware in het paard kruipen om te zien waar de klacht vandaan komt.


  <-- Vorige     Volgende -->