Massage

Omdat alle organen in een lichaam verbonden zijn met de wervelkolom is een vast- of klemzittende spier of verschoven wervel niet alleen pijnlijk voor de rug zelf en beinvloedt het daarmee de beweging en mogelijk de prestatie van een wedstrijddier, maar kan deze ook van invloed zijn op het functioneren van het orgaan dat met de plek verbonden is. En dan hebben we het nog niet gehad over het effect op het gedrag/humeur van het dier.

Door het lichaam weer in balans te brengen, kan het orgaan weer correct functioneren en komt het dier weer lekker in zijn vel te zitten, waardoor het prestatieniveau weer kan stijgen.

Om herhaling te voorkomen, is het van belang dat niet alleen de oorzaak wordt weggenomen, maar ook om het dier te leren zijn lichaam beter te gebruiken. Daarbij is er, zeker waar het gaat om paarden, een belangrijke rol voor de eigenaar/berijder weggelegd.

Naast de behandeling van het dier, zal er dus ook aandacht zijn voor het voorkomen van dergelijke kwetsuur. Indien mogelijk uiteraard, want een ongeluk zit in een klein hoekje en ook in dergelijke gevallen kunnen massage en eventueel Ttouches verlichting brengen.


<-- Vorige     Volgende -->