Mens/dieropstellingen

Via opstellingswerk kunnen we goed zien in welke relatie mens en dier tot elkaar staan en wat onze dieren ons willen vertellen. Het dier kan ook laten weten of hij met een bepaalde reden in je leven of op aarde is en wat die reden dan is.

Wat zijn opstellingen?
De omschrijving die ik als coach hanteer, is: systeemopstellingen is een effectieve manier om inzicht te krijgen in wat er in een systeem speelt, om vervolgens veranderingsmogelijkheden te vinden en deze op haalbaarheid te toetsen. Systeemopstellingen worden vooral toegepast als familie- en organisatieopstellingen, maar zijn even goed te gebruiken in mens/dierrelaties.

In welke situatie?
Denk bijvoorbeeld eens aan gedragsproblemen: waarom luistert je hond wel naar de andere familieleden, maar neemt hij met jou een loopje. Hoe zullen de andere dieren reageren als er een nieuw familielid/dier bijkomt.

Het kan zijn dat je naar aanleiding van een consult graag zelf hetgeen je dier te zeggen had, wilt ervaren op deze unieke, indrukwekkende manier.

Maar ook als je dier -plotseling- is overleden, kunnen opstellingen een mooi medium zijn waardoor je op een voor jou en jouw dier waardige manier afscheid kunt nemen en jullie relatie kunt eren. Soms kan het dier je, via de representant, nog een mooie boodschap meegeven.

Hoe werkt het?
Uit een groep mensen worden de vraagsteller, het dier en eventuele andere betrokkenen gekozen: de zogenaamde representanten. Door hen ten opzichte van elkaar op te stellen, weerspiegelen ze wat er in werkelijkheid speelt, zonder oordeel en zonder de mogelijkheid van interpretatie. Ze gaan reageren zoals de mensen en dieren die zij representeren.

Wetenswaardigheden

-

We werken niet met de dieren zelf en ook de betrokkenen zijn er niet bij aanwezig.

-

In principe kan elk dier worden ingebracht.

-

Standaard worden de opstellingen gehouden in Zwijndrecht. Op eigen locatie is echter ook mogelijk: denk bijvoorbeeld aan de hondenclub of de manege. Maar bijvoorbeeld ook bij spirituele centra.

-

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

-

Tijd: 10:00 - 15:30 uur (eventuele uitloop mogelijk)

-

Kosten: € 30,-- als representant en € 60,-- als vraagsteller (koffie/thee inbegrepen).

Vindt de opstelling op een andere locatie dan in Zwijndrecht plaats, dan komt er een reiskostenvergoeding bij.

Meer weten?
Neem dan vrijblijvend contact met mij op (zie "contactgegevens" elders op de site).


<-- Vorige     Volgende -->