Sergio

Sergio is een hondje dat in een dodenstation in Spanje zat, maar naar Nederland was gehaald en bij een oudere dame was geplaatst.

Ze was dol op hem, maar als ze buiten waren begon hij meer en meer naar andere honden te blaffen. En niet alleen naar honden, maar ook naar de mensen die langskwamen, totdat hij uiteindelijk ook lelijk begon te doen naar de dochter van de vrouw. Dat was toch niet helemaal de bedoeling en ze vroeg mij waarom hij dat deed.

Tijdens het contact bleek dat niet alleen de dame dol op Sergio was, maar Sergio ook op haar. Hij wilde niet dat ze andere honden misschien wel leuk zou gaan vinden en deed daarom lelijk naar ze.

Verder had hij in zijn spaanse tijd geleerd dat de wereld niet altijd even vriendelijk was, gevaarlijk zelfs, en hij wilde niet dat anderen zijn vrouwtje kwaad zouden doen. Niet dat iemand daar ook maar reden toe had, maar goed, er was ook nooit iemand geweest die er reden voor kon hebben gehad om hem wat aan te doen..... En dat escaleerde.

Hij wilde dus niet lelijk doen, maar wilde zijn vrouwtje beschermen en haar voor zichzelf hebben.

In het verslag van het contact nam ik o.a. wat adviezen op, waardoor het gedrag van Sergio weer binnen de perken kon worden gebracht. Zijn vrouwtje was erg geroerd door zijn verhaal en paste de adviezen toe, waardoor ze met z'n tweetjes weer lekker konden genieten.

Wat begrip al niet kan doen.


<-- Vorige     Volgende -->